zaterdag 25 juni 2022

Bereid jezelf voor op de komst van je Soulmate


Bevrijd liefde van negatieve energieën, zoveel je kunt. Probeer je geliefden te vergeven voor wat jij als pijnlijk of bedreigend hebt ervaren. Probeer te beseffen – zonder jezelf te forceren – dat anderen alleen maar jouw energie voor jou weerspiegelen. Door te vergeven, verbreek je negatieve energiepatronen als schuld, kwetsbaarheid en onrecht. In plaats daarvan vibreer je wijsheid, goedheid, eenheid en liefde. Groeiende zelfliefde vergroot ook je vermogen om anderen én jezelf te vergeven. Je kunt er beter door inzien dat je steeds je best hebt gedaan. Hoge vormen van liefde dragen ook hoger begrip, vergeving en heling in zich.

Soms denken mensen dat als je iemand vergeeft, je ook alles moet vergeten wat er is gebeurd. Maar dat hoeft niet. Vergeven is het loslaten van alle energieën van schuld, verwijt, verplichting of tekortkoming die vast zitten tussen jou en een ander. Daarnaast mag je gewoon onthouden wat er is gebeurd, daarvan leren en er je conclusies uit trekken. Je bent namelijk vrij! Je bent altijd vrij om je relaties met anderen in te vullen zoals jij dat wilt – of je er nu een goede reden voor hebt of niet. Schuld en verwijt zijn gewoon zware energieën en het is altijd goed om die los te laten. Blijf jezelf ook regelmatig vergeven. Geloof in jezelf!

Wanneer in jou een Doornroosje ontwaakt, wees dan extra liefdevol voor jezelf: in het bijzonder voor de stukjes van jezelf die zo verdrietig en verwond waren dat ze voor een lange en diepe slaap hebben gekozen. Vergeef jezelf voor de onderdrukking en ontkenning van een deel van jou. Besef dat je vroeger niet anders kon en dat je je best hebt gedaan, naar je inzichten en bewustzijn van toen. Nu ben je verder gegroeid en kun je voor een andere aanpak kiezen – en die begint vaak met het vergeven van jezelf.
Vaak zijn de delen van je die in moeilijke tijden zijn gaan slapen, heel lieve, zachte delen, die niet opgewassen waren tegen de hardere kanten van het leven dat je toen had. Vaak zijn dat delen die heel veel kunnen bijdragen aan je levensmissie en je geluk. Het is dus fantastisch als die ontwaken, hoewel het je ook kan shockeren hoe diep verwond, psychisch beschadigd, onderontwikkeld of uitgeput sommige daarvan zijn.

Wanneer iets je schokt, blijf dan zo stabiel mogelijk. Stuur in gedachten Licht en Liefde naar de subpersonen waarvan je schrikt. Geef hen alle ruimte, wat er ook gebeurt. Wees accepterend naar alles wat zich laat zien: of het kruipt of zich vermomt of zich alleen maar toont als een ver verwijderd stemmetje. Wees blij met je groei, hoe die zich dan ook manifesteert. Dat is de liefdevolle weg. En de liefdevolle weg is de enige effectieve weg om met jezelf om te gaan; om jezelf steeds opnieuw te ontdekken!

Je kunt er op vertrouwen dat in een Goddelijk en perfect Universum je verdoofde stukjes op het juiste moment ontwaken: wanneer je eraan toe bent en in staat bent om goed met hen om te gaan. Vertrouw daar op, zelfs als je bang bent of verstrikt zit in oude gedragspatronen die bedoeld zijn om de pijn te ontwijken. Ontwikkel nieuwe manieren om met je verwondingen om te gaan. Zoek naar opluchting, terwijl je de pijn laat zijn. Druk je pijn niet weg – tenzij je niet anders kunt. Affirmeer dat wanneer je grote uitdagingen krijgt voorgeschoteld, je meesterschap in de Kunst van Leven blijkbaar is gegroeid! Vertrouw erop dat je in staat bent om de pijn die je eerder alleen kon ontwijken – of waarvan je zelfs het bestaan niet wist – nu in de ogen kunt kijken en kan transformeren. Waardeer jezelf voor de groei en vooruitgang die je hebt doorgemaakt.

Uit ons boek ‘Liefde en Vrijheid: zelfliefde, zielsverwanten, liefdesrelaties’ door Barbara Borecka en René Argonijt, Uitgeverij Hajefa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Romantische tips voor mannen en vrouwen

Omarm je kansen op Liefde! Geef het nooit op! Zelfs als je hart in het verleden gebroken is, vergeet niet dat er vele oprechte, geweldige me...