dinsdag 2 april 2024

Romantische tips voor mannen en vrouwen

Omarm je kansen op Liefde! Geef het nooit op!

Zelfs als je hart in het verleden gebroken is, vergeet niet dat er vele oprechte, geweldige mensen  zijn die dromen over een vrouw/man als jij! En die jou goed kunnen behandelen.
Je bent er nooit te oud voor en je hart is sterk: het kan altijd helen.

Je moet wel leren om een oprecht persoon te kunnen onderscheiden.
Je moet minder naïef en goedgelovig zijn maar bewuster, alerter en goed letten op allerlei signalen en ‘alarmbellen’. Sta open voor een leuke man/vrouw die er misschien minder flamboyant uitziet (in plaats van een model) maar wel een hart van goud heeft.

Hier komen een aantal tips vanuit mijn 20 jaar ervaring als coach en vanuit mijn eigen ervaring:

  • Waardeer jezelf: blijf je positieve eigenschappen voor jezelf herhalen, focus op hoeveel je een geliefde te bieden hebt: je stralende hart, je liefde en tederheid, je humor en spontaniteit, je talloze talenten en vaardigheden, je liefdevolle zorg en steun, je sensualiteit en hartstocht, al je goede intenties!
  • Blijf je vrouwelijke en mannelijke kanten ontwikkelen (Yin en Yang binnen je): blijf lief, liefdevol, gevoelig maar ook krachtig, zelfverzekerd, onafhankelijk en zelfstandig.
  • Stel duidelijk je grenzen en bewaak deze: laat je geliefde duidelijk zien waar je grenzen liggen (niet alleen door woorden, maar ook door acties) en wees hier consequent in. Respecteer jezelf zoals je gerespecteerd wilt worden. Ga niet voor een ‘one night stand’, daarvoor ben je veel te waardevol.
  • Zorg dat je veel beter wordt in aantrekken, flirten, dat je een soort van ‘magneet’ wordt voor waardevolle, oprechte personen! Door je stralende hart, positieve uitstraling, aanstekelijke glimlach, warme woorden, humor, interessante gesprekken, je leuke hobby's en je verrassende kijk op het leven, je elegante en verzorgde verschijning etc..
  • Als je aan het daten bent, laat een leuk contact zich in jouw tempo ontwikkelen, een tempo waarmee je je goed, fijn en veilig voelt. Ga het niet overhaasten.
  • Laat de ander op een intelligente, harmonieuze manier weten wat jouw verlangens zijn, welke handelingen je bij de ander op prijs stelt en wat niet. Iemand die echt in jou geïnteresseerd is, wil jou graag blij maken, alleen weet diegene vaak niet helemaal hoe. Verwacht niet van een ander dat zij/hij het allemaal zelf weet 
  • Heb geen torenhoge verwachtingen van de ander. Wacht niet op een geliefde om al je problemen op te lossen en dat die je eindelijk dat leven geeft waarvan je altijd droomde.
  • Wees nu al ZELF zo gelukkig als je maar kunt en nodig een speciaal persoon uit om deel uit te maken van jouw fijne leven. Deze houding maakt je magnetisch voor je geliefde!
  • En als je een relatie hebt, verwacht of eis dan niet ‘van alles en nog wat’ van je partner en vergeet nooit de ander te blijven waarderen: ook voor de dingen die vanzelfsprekend zijn geworden.
  • Geef de ander vaak verdiende complimenten.
  • Blijf niet de schuld geven aan de ander, neem je eigen verantwoordelijkheid (bv voor jouw naïviteit, miscommunicaties, gebrek aan kunde en zelfliefde, te veel verwachtingen, je emotionele instabiliteiten etc.). En werk aan jezelf om je zwakke punten te verbeteren en je sterke punten tot bloei te laten komen.  Wees de beste versie van jezelf! Ik help je er graag mee via mijn workshops,  coaching, mijn 5 boeken en mijn talloze audio albums.
  • Geef een oprechte vrouw/man voldoende vrijheid en vertrouwen: ga de ander niet voortdurend controleren, vragen waar zij/hij was en met wie, of willen dat de ander al zijn vrije tijd met jou doorbrengt. Dat werkt ‘verstikkend’ op iedereen
  • Het is juist heel goed voor een relatie om ook tijd apart van elkaar door te brengen. Geef je partner de kans om te ervaren dat zij/hij jou aan het missen is en je graag weer wil zien.
  • Maak geen drama, communiceer nooit met een vrouw/man als je emotioneel bent. Zorg er dan eerst voor dat je kalm bent: stukje joggen, wandelen, doe yoga of een meditatie, praat erover met je wijze vriend, of ga uithuilen over wat je heeft gekwetst. Niemand is perfect en soms zeggen/doen mensen rare dingen (die ze vaak zelfs niet menen)
  • Pas als je emoties gekalmeerd zijn denk je rustig na over de hele situatie en erken je jouw eigen bijdrage erin (misschien heb je je partner nog niet geleerd hoe je behandeld wilt worden of waar je grenzen liggen?)
  • Als je per tekst communiceert (WhatsApp, Messenger, email) denk eraan dat een vrouw/man dan moeilijker je emotionele toestand kan raden. Gebruik emoji's en kies je woorden helder en zorgvuldig. Laat ruimte over voor haar/zijn uitleg, zeg bv ‘wat je zei kwam kwetsend/hard op mij over, heb je het zo bedoeld? ’, ‘wat je deed vind ik respectloos naar mij toe, ben je je daar bewust van? Wat waren jouw intenties? 
  • Wees een optimist: bekijk de ander en de situaties vanuit een positieve kant, waardeer alles wat er te waarderen is, zie de mogelijkheden in de problemen, grijp nieuwe kansen aan, laat je ‘glas’ altijd halfvol zijn!
  • En zie ook duidelijk het verschil tussen ‘optimistisch' en ‘naïef' zijn.
  • Geef de ander je aandacht, blijf niet alleen over jezelf praten. Toon interesse in de ander en haar/zijn leven. Stel interessante vragen over dat wat de ander interesseert en participeer af en toe in haar/zijn hobby's op een of andere manier.
  • Blijf aangenaam verrassen met je gespreken, cadeautjes, kleding, kapsel, uitgaan voorstellen etc, ontwikkel je avontuurlijke en sensuele kanten, leer een romantische spanning te onderhouden tijdens de daten en in je relatie - want anders wordt het ‘een saaie boel’.
  • Geef de ander een reden (door de dag heen) om over jou te dromen en te fantaseren. Geef iets interessants en leuks zodat zij/hij jou weer heel graag wilt zien!
  • Ga zoveel mogelijk harmonieus en speels om met een relatie. Het is heel goed als je relatie serieus is, maar maak het niet te zwaar en vol verplichtingen.
Als je verlangt naar ware liefde, als vrouwen/mannen niet op de (eerste of tweede) date met jou verder willen, als je relaties steeds mislukken, ga dan aan jezelf werken, doe meer kennis op, transformeer innerlijk, blijf jezelf ontwikkelen, groei, wordt een steeds betere versie van jezelf!

Ik wens je van harte heel veel liefde geluk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Romantische tips voor mannen en vrouwen

Omarm je kansen op Liefde! Geef het nooit op! Zelfs als je hart in het verleden gebroken is, vergeet niet dat er vele oprechte, geweldige me...