zondag 22 augustus 2021

Open zijn om te ontvangen

 

Drie hoofdredenen waarom mensen niet creëren wat ze willen creëren:

1) De eerste reden is dat mensen gedachten denken die hun creaties belemmeren: onvrije, halfbewuste gedachten die in een andere richting gaan dan de doelen die ze hebben gesteld. Zulke gedachten steunen de verwezenlijking van die doelen dus niet, maar zitten ze juist in de weg.

 2) Tweede reden is dat mensen gevoelens hebben die niet kloppen met hun creaties. Ze willen bijvoorbeeld krachtdadig optreden, maar voelen zich zwak of onzeker, of ze willen geld creëren, maar voelen zich arm, onveilig of onwaardig.

 3) De derde reden is een te klein vermogen om te ontvangen. Heel veel mensen zijn maar beperkt open om te ontvangen. Aan één kant willen ze iets, maar van een andere kant zijn ze er bang van of niet helemaal zeker of het wel goed voor hen is. Soms zijn mensen ergens zó van geschrokken dat ze een pantser zijn gaan dragen, waardoor ze energetisch voor een groot deel gesloten zijn – ook voor goede energieën.

 Veel mensen zijn gesloten voor geld. Ze zijn er bijvoorbeeld van overtuigd dat het voor hen onveilig is, hier op Aarde, en dat geld niet zomaar naar hen toe kan komen. Of ze geloven in gebrek en geloven daarom dat ze alleen geld kunnen krijgen ten koste van iets of iemand anders. Of ze denken ergens dat geld slecht is en dat het hebzuchtig en egoïstisch is om geld te willen hebben. Veel van dit soort beperkende ideeën hebben mensen overgenomen van andere mensen.

 Mensen kunnen ook het idee hebben dat geld alleen op één bepaalde manier in hun leven kan of mag verschijnen. Andere manieren zijn in hun ogen eerloos of moeilijk of gaan te veel in tegen wat als maatschappelijk correct wordt gezien. Die mensen onderhouden lijstjes met voorwaarden en daar weer selecties van, om te bepalen hoe geld in hun leven moet komen. Door hun exclusieve ideeën en overtuigingen sluiten deze mensen zich af van de natuurlijke, overvloedige stroom van het Universum.

Als mensen zich los weten te maken van zulke beperkende overtuigingen en hun gesloten-zijn-om-te-ontvangen weten om te vormen tot open-zijn-om-te-ontvangen, kunnen hun dromen waar worden.

 Open zijn om te ontvangen kun je oefenen. Bedenk maar hoe het voelt om iets te ontvangen. Hoe voelt het om een cadeau te ontvangen? Hoe voelt het om het zonlicht te ontvangen in je huis? Adem eens diep in. Hoe voelt het om zuurstof te ontvangen in je longen? Wat is dat gevoel om open te zijn om iets te ontvangen? Hoe meer grip je daarop krijgt, hoe meer je het kunt toepassen ook op geldgebied.

 

Oefening

Stel je voor dat je vrij bent van alle beperkingen, dat het veilig is en dat je je goed voelt. Geef jezelf toestemming om alles los te laten en je werkelijk goed en opgelucht te voelen. Stel je voor dat er een enorme overvloed aan steun en liefde voor je is, die ieder moment graag naar je toe stroomt. Stel je voor dat je daar helemaal open voor bent. Neem hier rustig de tijd voor, iedere dag – systematisch en regelmatig.

 

Uit het boek "Geld Creëren: ware doorbraak en bevrijding" (tweede druk) door Barbara Borecka en Rene Argonijt de Groot.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contact met je Zielsverwanten

Het is goed om door de dag heen vaak contact met je zielsverwanten te maken en de vreugde van jullie verbinding te voelen; te voelen dat je ...