zondag 22 oktober 2023

Kies je geldvibratie

Geld heeft – net als alle andere dingen – een zichtbare en een onzichtbare kant. De zichtbare kant is het materiële karakter van geld, uitgedrukt in munten en bankbiljetten, in goud, in de waarde van huizen, wegen, auto’s, juwelen en kunstwerken, maar ook ideeën, zakencontacten, informatie en know-how. Geld en rijkdom zijn zichtbaar verbonden met het bezitten of kunnen bezitten van dingen in de fysieke, materiële wereld.

Grotendeels onzichtbaar – en onbenoemd – zijn de emotionele en mentale kanten van geld. Mensen gaan zich anders voelen als ze veel geld krijgen en dingen kunnen kopen die eerst ver weg leken. Mensen gaan anders denken over zichzelf en de wereld als ze moeiteloos in een kapitale villa kunnen wonen en niet hoeven te kiezen of ze een Porsche, een Maserati of een Aston Martin willen hebben, omdat ze die gewoon allemaal kunnen kopen. Veel rijke mensen waarderen dat ze kunnen kopen wat ze willen – hoe gek ook. Ik zag gisteren op televisie een miljonair over zijn Ferrari zeggen: ["Well, it's completely useless. But everytime I look at it, I feel great!"]

Dat gevoel van vrijheid en speelsheid verbinden veel mensen met rijkdom. Maar ook veiligheid. Zekerheid. Ontspanning. Je gaat je kansen en je toekomst anders zien als je meer dan voldoende geld hebt. Je gaat je dag anders indelen en andere doelen stellen. Je zult andere inzichten hebben door de hoeveelheid geld die je beschikbaar hebt.

Dat is, in het kort, de "onzichtbare" kant van geld.

Veel mensen denken dat de zichtbare kant van dingen de enige "reële" kant ervan is. Een tafel is een tafel, onafhankelijk van wat je erover denkt of voelt. En een tafel bestaat "echt", terwijl je gedachte over een tafel niet echt "echt" is. Een gedachte is niet fysiek tastbaar en dus heb je er, volgens die mensen, weinig aan.

Maar een gedachte is net zo tastbaar als een tafel: het is allemaal energie. Alles is energie. En de wereld van tafels is veel inniger verbonden met de wereld van gevoelens en gedachten dan de meeste mensen vermoeden.

Jij bent het middelpunt van je leven, je wereld, je werkelijkheid. Jij bent een energiewezen: je bestaat uit een enorme veelheid aan trillingen. Tezamen vormen die trillingen een energieveld, een vibratie. Dat ben jij.

Een onderdeel van de vibratie die jij bent, is je fysieke lichaam. Een ander onderdeel van jouw vibratie is je emotionele lichaam. Een ander onderdeel is je mentale lichaam. En verder heb je nog je chakra's, je lichtlichaam, je etherisch lichaam, je persoonlijkheid, vele sub-persoonlijkheden, je aura, je Hoge Zelf, je Ziel en een hele massa andere benoemde en onbenoemde vibraties. Samen vormen die jou.

Jij bent energie. Je kunt jezelf zien als een energieveld. Jouw veld heeft een voor jou specifieke, eigen trilling. Maar binnen je veld kun je ook weer afzonderlijke trillingen onderscheiden. Zo vibreer je met betrekking tot verschillende onderwerpen verschillende energieën. Je kunt bijvoorbeeld een hoge vibratie hebben als het gaat om boeken lezen, schilderijen van Monet, het Oude Egypte en kaartspelletjes en heel laag.

Vibreren op het terrein van de monarchie, pannenkoeken en open hartoperaties; om maar wat te noemen. Je kunt ook een algemeen lage vibratie hebben – wat er op neerkomt dat je depressief bent – maar heel goed vibreren op het gebied van mode. Dan heb je waarschijnlijk een vervelend leven, maar draag je wel heel smaakvolle outfits.

Veel mensen hebben ook bepaalde onderwerpen waar hun energie meteen van zakt: politiek, parkeertarieven of een ziekte die erfelijk is in de familie. Zolang ze daar niet mee geconfronteerd worden en er niet uit zichzelf aan gaan denken, overheerst hun algemene, positievere vibratie. Een kennis van me heeft dat met dingen "moeten": over het algemeen is hij spontaan en vrolijk, maar zodra hij het gevoel heeft dat hij iets moet, sluit zich iets in hem en keldert zijn energie.

Geld is een onderwerp waar mensen een heel specifieke trilling kunnen hebben – soms sterk verschillend van hun algemene trilling. Daarom kun je echt spreken van een persoonsgebonden geldvibratie.

Jouw geldvibratie omvat de zichtbare én de onzichtbare kanten van geld. Je geldvibratie bestaat dus niet alleen uit je bezittingen en je inkomen, maar ook uit je gevoelens en gedachten over geld. Dus als je je voelen en denken over geld verandert, verander je een groot deel van je geldvibratie. De zichtbare, fysieke kant van je geldvibratie zal daardoor ook veranderen. Je financiële situatie is niets anders dan je geldvibratie, vertaald naar het Aardse vlak; een manifestatie van de energie die jij vibreert.

In het kort gaat het er om om het beste te maken van je geldsituatie: zo goed mogelijke gevoelens en gedachten te hebben over geld – wat je situatie dan ook is! Met goede, positieve, hoopvolle, stralende gevoelens en gedachten verhoog je je geldvibratie en verbeter je je geldsituatie heel diepgaand: in het diepste energetische fundament ervan. Ik begeleid al een aantal jaren mensen bij het creëren van geld en ik zie echt dat het werkt! 

Uit ons boek ‘Geld creëren- ware doorbraak en bevrijding’ door Barbara Borecka en René Argonijt, Uitgeverij Hajefa.

Zie https://www.schoolvooradelaars.nl voor meer informatie, tips en om  gratis te downloaden: het boekje  ‘Geld creëren in 27 eenvoudige stappen’, het boekje ‘De Kunst van Leven’ etc.

Onze boeken en talloze audio albums (met begeleide meditaties, o.a. ‘Geld creëren’) zijn te bestellen in mijn webwinkel. 

Workshop ‘Geld creëren‘ vindt plaats op zaterdag 28 oktober van 13.00 - 16.00 uur (ook online te volgen).
In december 2023 zal de workshop in het vijfsterren Amstel Hotel plaatsvinden in Amsterdam.

Vragen kun je mailen aan: welkom@schoolvooradelaars.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Romantische tips voor mannen en vrouwen

Omarm je kansen op Liefde! Geef het nooit op! Zelfs als je hart in het verleden gebroken is, vergeet niet dat er vele oprechte, geweldige me...